Naailessen

Wil je graag met je eigen naaimachine aan de slag maar weet je niet hoe of heb je wat extra ondersteuning nodig. Dan is de naaicursus voor beginners iets voor jou. Heb je de basistechnieken onder de knie, ga dan voor de strippenkaart dan begeleid ik je bij het maken van iets moois!

Naaicursus voor beginners - 5 Lessen

Als je een beginner bent is het fijn als je een paar weken achter elkaar les hebt, zo leer je de basis technieken het snelst. 

Tijdens deze laagdrempelige cursus leer je verschillende (basis)technieken die essentieel zijn om je eigen kleding, tassen of andere objecten te kunnen naaien, aan te passen of  te ontwerpen. Van het recht stikken op de naaimachine, het aanpassen en gebruiken van patronen tot het inzetten van een (blinde)rits of knoopsgaten.

Je hoeft niet in bezit te zijn van een eigen naaimachine (je eigen naaimachine mee nemen mag natuurlijk ook). De cursus is inclusief gebruik van naaimachine, proefmaterialen, patroonpapier en ritsen. De workshop is geschikt voor de absolute beginner, maar ook voor de naaister die graag haar basis technieken wil verbeteren. De workshop bestaat uit 5 lessen van 2 uur en kost €87,50. Er is plek voor minimaal 4 personen.

Hieronder zie je een aantal kunstwerken van beginnende cursisten.

Naailessen voor gevorderden - Strippenkaart 10 lessen

Heb je de basistechnieken onder de knie en wil je net dat stapje extra? Je eigen kleding maken! Breng je eigen naaimachine mee, dan gaan we aan de slag. Ik help je bij lastige keuzes, welke stoffen geschikt zijn voor welk kledingstuk en vertel je hoe het ook alweer gaat met patronen en maattabellen. Ook kun je (oude) kleding pimpen. Geschikt voor beginner tot gevorderd, je stapt in op je eigen niveau en maakt wat jij wilt.

Je koopt een strippenkaart van 10 lessen voor € 175,-. Deze kaart is 6 maanden geldig. Je kunt instappen op ieder gewenst moment. De cursusdagen gaan door bij voldoende deelname, minimaal 4 personen.

Neem je eigen naaimachine, stof en alle toebehoren die voor jouw werkstuk gebruikt moeten worden zoals naaigaren in de goede kleur, ritsen, knopen, band, elastiek enz mee. Tijdens de eerste les hoef je nog geen stof mee te nemen. Aanwezig voor algemeen gebruik zijn 1 naaimachine/ industriële naaimachine, 1 lockmachine, mode/patroontijdschriften, patroontekenpapier, spelden, naalden, rijggaren, schaar, stofkrijt, tekenpapier, potloden.

Hieronder een paar beelden van wat we hebben gemaakt:

Wanneer zijn de lessen?

Naailessen: Zaterdagochtend, in de even weken van 9.00 – 13.00
Je kan kiezen of je 2 of 4 uur les wilt.

Email

info@fabrxx.nl

Openingstijden

Naailessen: Zaterdagochtend, in de even weken van 9.00 – 13.00

Locatie

Tussendiepen 6
9206 AD Drachten