Workshops

Laat je creativiteit de vrije loop. Vind je het leuk om met je handen bezig te zijn en mooie dingen te maken? Dan ben je hier aan het juiste adres. Ik geef workshops vilten, een schapenvacht vilten, een wandkleed in elkaar zetten en het maken van een tas. Wil je zelf iets anders maken, dan kan dat in overleg!

Vilten

Mijn liefde voor textiel uit zich onder andere in het vilten. Vilten is een eeuwenoude ambacht die waarschijnlijk bij toeval is ontstaan.

Ergens in de prehistorie ontdekten mensen dat de wol van schapen goed isoleerde tegen de kou. Om ook warme voeten te houden, stopten ze plukken wol in hun leren schoenen. Door de warmte van de voeten ontstond er tijdens het lopen een stevig lapje. Deze ontdekking heeft mensen tot verdere ideeën gebracht.

Vilten zoals wij dat kennen is het in elkaar grijpen van wolvezels. Nadat de wol met warm water en zeep vochtig is gemaakt, haken de vezels door wrijving in elkaar en krimpt het geheel. Zo ontstaat er vilt.
De techniek van het wolvilten laat zich prima toepassen bij het maken van kleding, tapijten, sieraden, sjaals en objecten. Wil je ook zoiets maken, schrijf je dan nu in voor een workshop!

Hier een overzicht van mijn eigen viltwerk.

Schapenvacht vilten

Bij vachtvilten gebruik je de geschoren vacht in z’n geheel of gedeeltelijk. Op de geschoren kant wordt een aantal lagen gekaarde wol gelegd en zo aan de vacht gevilt. Zo ontstaat er een gevilte vacht die mooi kan dienen als vloer, stoel, wand of bankkleed. Het mooie hiervan is dat het beestje blijft leven omdat we alleen z’n wol gebruiken.

Wil je ook zo’n mooie vacht maken voor thuis? Schrijf je dan in voor de workshop vilten.

Hieronder zie je wat het resultaat is van een workshop schapenvacht vilten.

Wandkleed - Textiel

In mijn wandobjecten laat ik het liefst oude en gebruikte textiel opnieuw herleven. 

Wil je ook een groot wandkleed voor aan de muur? Schrijf je dan in voor deze workshop via de onderstaande knop.

Zie hier een aantal gerecyclede denim portretten.

Tassen maken

Eigenlijk kan je van bijna alle stoffen weer iets nieuws maken. Ik maak tassen en rugzakken van oude koffiezakken, postzakken , reclamedoeken en vintage stoffen. Wil je ook een tas maken? Schrijf je dan in voor deze workshop!

Hieronder een aantal voorbeelden, wil je een andere tas maken dan kunnen we dat natuurlijk bespreken!

Wanneer zijn de workshops?

In overleg

Vragen?

Stuur een mailtje naar info@fabrxx.nl.

Email

info@fabrxx.nl

Openingstijden

Naaicafé:
Vrijdagen, in de oneven weken van 13.00 – 17.00

Locatie

Tussendiepen 6
9206 AD Drachten